La secretària general d’Inclusió visita tres projectes pilot a les Balears en què participen 1.000 persones vulnerables

set. 28, 2023 | Uncategorized @ca

La secretària general d’Objectius i Polítiques d’Inclusió i Previsió Social, Milagros Paniagua, ha visitat durant els dies 27 i 28 de març les Illes Balears per conèixer de primera mà alguns dels projectes pilot vinculats a l’Ingrés Mínim Vital que s’estan desenvolupant en aquest territori.

Aquests itineraris d‟inclusió s‟executen a les illes en col·laboració amb entitats del Tercer Sector, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb una inversió estimada d‟1,8 milions d‟euros.

Entre ells, Milagros Paniagua ha visitat el Programa Accede, a Manacor, que implementa Càritas per atendre les problemàtiques concretes de llars en situació de pobresa i persones sense llar. En concret, s’atenen les necessitats bàsiques, facilitant l’acompanyament i l’accés als ajuts socials, i desenvolupant les seves capacitats socials, digitals i laborals per ajudar-los a vèncer els obstacles d’accés als serveis socials i d’ocupació i compartint espais comunitaris que fomentin la seva integració social.

Aquest pilot, que actua a Mallorca (Llucmajor i Manacor) i Menorca (Maó, Ciutadella, Ferreries i Sant Lluis), beneficiarà 364 persones, la majoria dones –entre participants i les seves famílies–.

Paniagua també ha mantingut una reunió amb la Junta Directiva d’EAPN-Balears per conèixer els treballs del projecte sobre Non Take-Up, un pilot que es desenvolupa a tot Espanya per mobilitzar les persones possibles beneficiaris de l’IMV perquè sol·licitin la prestació. A les Balears hi participen gairebé 340 persones.

A Menorca (Maó), la secretària general ha assistit avui a la trobada empresarial “Projecte EmpleoLab”, organitzada per la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears CAEB, juntament amb Càritas i Fundació CEOE. En aquest fòrum, Paniagua ha informat el teixit empresarial balear sobre les característiques dʻaquest pilot dʻitineraris intensius dʻinserció laboral i els ha instat a incorporar-se al projecte, reforçant així el seu compromís amb les persones més vulnerables. Unes 282 persones participen en aquest projecte. El Ministeri d´Inclusió reconeix aquesta col·laboració de la iniciativa privada a través del Segell d´Inclusió Social.

Aquests projectes formen part dels 34 itineraris d‟inclusió sociolaboral que el Ministeri d‟Inclusió, Seguretat Social i Migracions està desenvolupant en el marc del PRTR. Després d’avaluar-los, els resultats d’aquests projectes permetran escalar les millors pràctiques per a la reducció de la vulnerabilitat dels col·lectius més desafavorits.

Entradas relacionadas